Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Wolves in the Throne Room + Wolvennest

Details

Datum en tijd Jul 4 '18
Locatie
luxor arnhem
Initiatiefnemer norawulfa

Aanwezig

norawulfa

Omschrijving

Wolves in the Throne Room + Wolvennest Let op: Wolves In The Throne Room komt met hun Invocation of Lightning European Summer Tour 2018 in Nederland exclusief naar Luxor Live Arnhem!

De Amerikaanse blackmetalband Wolves In The Throne Room is één van de meest gewilde bands in het genre. Sinds hun debuutalbum staan ze bekend om hun unieke mix van Scandinavische blackmetal, doommetal, dark ambient en folk met teksten die gaan over spiritualiteit, de kracht van de natuur en het mythische landschap van Noordwest-Amerika waar zij vandaan komen. Eco-Black Metal noemen ze het zelf.

Het trio experimenteerde met oude synthesizers en hecht duidelijk waarde aan een volstrekt eigen sound. Eind 2017 kwam het laatste album Thrice Woven uit, waarop ze weer terugkeren naar hun atmosferische blackmetal geluid wat toch de absolute kracht van de band is. Meerdere malen stonden ze op het podium van het Roadburn festival waar ze keer op keer een onuitwisbare indruk achterlieten. Ditmaal is Luxor Live aan de beurt.

Wolvennest
Het Belgische Wolvennest maakt een donkere psychedelische mix van blackmetal en krautrock. De band bestaat uit Kirby Michel (La Muerte), Corvus von Burtle (Cult Of Erinyes) en Marc De Backer (Mongolito) en zette zichzelf in 2016 ineens op de kaart me het fantastisch debuutalbum WLVNNEST. Hypnotiserend met repetitieve gitaarriffs, psychedelische synths met bijna beklemmende drone geluiden en bezwerende zang.
Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren