Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/WILLEMSFEST 2018: Distillator, For I Am King, DGB, WRCKG en meer

Details

Datum en tijd Apr 27 '18
Locatie
willemeen arnhem
Initiatiefnemer norawulfa

Aanwezig

norawulfa

Omschrijving

WILLEMSFEST 2018: Distillator, For I Am King, DGB, WRCKG en meerBack by popular demand: WillemsFest! Voor iedereen die geen behoefte heeft aan een pokkedrukke Korenmarkt of DJ’s die vanaf hun iMacs plaatjes draaien is er de hele Koningsdag gewoon weer ouderwets gerag met gitaren in Willemeen. Entree is zoals elk jaar gratis! 

21:00 - 22:30 Distillator (zaal) 
De revival van old school thrash metal blijft gewoon doorgaan met Enschedees boegbeeld Distillator. De mix van lekker hoge uithalen, diepgevoelde speedmetalmentaliteit en riffs die als een cirkelzaag je trommelvlies in snerpen voelt net als vroegâh, wat ook wel blijkt uit tours met o.a. Anthrax en Metal Church. 

19:50 - 20:50 De Grote Boodschap (café) 
DGB zijn geen onbekenden voor Ernemse metalheads en staan altijd garant voor een show vol humor, herrie en headbangen. Ook wel eens omschreven als ‘kleinkunstcore’ hebben de nummers onderwerpen als crack, stropdassen, hobbyterroristen en ...walvissen? Op werkelijk alles kan gemosht worden, het mag duidelijk zijn.

18:40 - 19:40 For I Am King (zaal) 
Muzikaal vakmanschap is een van de kernelementen van For I Am King, melodic death metal met een stevige Göteborgvibe. Onregelmatige temposoorten en maatwisselingen zorgen ervoor dat geen enkel nummer verveelt, terwijl er uiteraard genoeg ruimte wordt gelaten om de nekspieren goed aan het werk te zetten. Fans van Arch Enemy en aanverwanten moeten zeker even binnenlopen.

17:50 - 18:30 WRCKG (café) 
Melodieuze hardcore voor de liefhebber. Tussen de breakdowns en snelle riffs door worden de gevoelens eruit gebruld met een intensiteit die recht uit het hart komt.

16:40 - 17:40 Obese (zaal)
Dikke riffs, vadsige grooves en loodzware breakdowns overgoten met een sludgy sausje: de stonerrockers van Obese laten je likkebaardend in de pit staan. Lords of Metal beoordeelde de nieuwe plaat Anamnesis met een 90/100! Wij verwachten dat de grote zaal van Willemeen in ieder geval helemaal vol zit bij deze set.

15:50 - 16:30 F.I.S.T. (café) 
De rauwe street-/anarchopunk van F.I.S.T. is voor iedereen die zich thuis voelt tussen stompy boots en vlijmscherpe hanenkammen. Deze relatief jonge band heeft het podium al gedeeld met historische bands als The Casualties en The Varukers. Raggen, brullen, zuipen, wat wil een mens nog meer?

15:00 - 15:40 No Gods No Masters (zaal) 
Sludge/doom met een crusty randje. Begin je Koningsdag goed met deze stevige klap voor je bakkes.Routebeschrijving en vervoer
Jongerencentrum en subcultureel poppodium Willemeen is te vinden aan Willemsplein 1 te Arnhem, op slechts 2 minuten lopen van Arnhem Centraal. Er is een grote parkeergarage onder Arnhem Centraal, bereikbaar via de centrumring (P-route) met een parkeertarief van € 2,46 per uur. Het centrum van Arnhem is notoir slecht bereikbaar voor autorijders, zeker als je niet bekend bent met de stad, dus we raden mensen aan liever met het openbaar vervoer te komen als dat een optie is.
Deel:

de wall

norawulfa
Feb 10 '18
+ me als dj in grote zaal SLAYOOOOOOOOOOR !
Log in om te reageren