Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Therion + Luciferian Light Orchestra + Ego Fall + Imperial Age

Details

Datum en tijd Jan 8 '16, 18:30
Locatie
Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1 - 2, 3081AE Rotterdam
Initiatiefnemer DezeGast

Aanwezig

DezeGast
Amandess

Omschrijving

Therion + Luciferian Light Orchestra + Ego Fall + Imperial Age

Zo nu en dan gaat Baroeg “on tour”. We boeken dan een band die gewoon té groot is voor onze vaste locatie aan de Spinozaweg in Lombardijen. We wijken dan uit naar een zaal waar we zo’n band van formaat wel kunnen neerzetten. Deze keer doen we dat in de Maassilo op Rotterdam Zuid.

De band van formaat waar we het over hebben is het Zweedse Therion. Ooit begonnen als degelijke death metal band, maar uitgegroeid tot een toonaangevende band als het gaat om symfonische metal. Het is een geweldige mix van klassieke muziek en heavy metal die tot indrukwekkende bombastische en progressieve meesterwerkjes leidt.


Naast Therion heeft bandleider Christofer Johnsson nog een tweede band die we vandaag aan het werk kunnen zien. De eerste ideeën voor Luciferian Light Orchestra stammen al uit de jaren ‘90. Het zelfgetitelde debuut dateert van 2014. Luciferian Light Orchestra richt zich op classic rock uit de jaren ´70 en heeft een occult randje. Een beetje vergelijkbaar met The Devil’s Blood, maar vooral beïnvloed door acts als Uriah Heep, Black Widow, Jimi Hendrix, Scorpions, Black Sabbath en Deep Purple.


Uit China komt Ego Fall. Deze band combineert authentiek Mongolische muziek met diverse soorten metal. Liefhebbers van folkmetal doen er goed aan het nieuwe album ´Mongol Metal´ te checken.


De avond wordt geopend door de Russische symfonische metal band Imperial Age. De reacties op deze band zijn formidabel en de band wordt nu al vergeleken met een grote naam als Nightwish. Dat mag je dus niet missen.- See more at: http://baroeg.nl/...perial-age-maassilo/
Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren