Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/SIRENIA (NOR) + TYR (FRO) + UNLEASH THE ARCHERS (CAN) + XAON (SUI) + RELICSEED (LAT)

Details

Datum en tijd Nov 24 '16, 17:00
Locatie
willemeen
Initiatiefnemer norawulfa

Aanwezig

norawulfa

Omschrijving

SIRENIA (NOR) + TYR (FRO) + UNLEASH THE ARCHERS (CAN) + XAON (SUI) + RELICSEED (LAT)

fb event klik hier


SIRENIA (NOR)

Symphonic Metal


SIRENIA is het kindje van Morten Velend, de medeoprichter van Tristania in de jaren 90. Hij is de belangrijkste songwriter en kan tot meest legendarische musici van de Gothic Metal scene worden gerekend. Zijn intentie was hierbij om het naar een next level te brengen, waarin Morten Velend zeker is geslaagd! Sirenia is een mix van gothic metal en rock in combinatie met klassieke invloeden. Ook zijn er elementen van meer extreme metal genres in terug te horen. Inmiddels heeft de band zijn zevende album  "The Seventh Life Path" in samenwerking met Napalm Records gereleased. Hun laatste tour door Europa is inmiddels zeven jaar geleden. Het is zeker de moeite waard om ze te komen checken, aangezien ze zowel klassiekers als nieuwe tracks ten gehore zullen brengen.  

TYR (FRO)

Viking/Folk Metal


TYR heeft geen introductie meer nodig en het is alweer een aantal jaren geleden dat ze in Europa hebben getourd. Ze zijn dan ook helemaal klaar om een daverende Viking/Folk Metal show weg te geven!  Wat TYR onderscheid ten opzichte van andere Viking metal bands is de authenticiteit van hun muziek. Het is traditionele muziek en dans die dateert uit de tijd van de Vikings met Keltische invloeden in combinatie met doom, heavy en progressive metal. Bij alle tracks wordt TYR  door de Noordse mythologie geïnspireerd. Valkyrja is het meest recente album (2013) waarmee ze een nieuwe weg zijn ingeslagen zonder hun stijl echt te veranderen. De tracks zijn namelijk meer upbeated dan op voorgaande albums.


UNLEASH THE ARCHERS (CAN)


De Canadese band Unleash The Archers staan garant voor een goede mix van traditionele heavy metal in combinatie met power en melodic metal. Hun laatste album Time Stands Still is in 2015 in samenwerking met Napalm Records tot stand gekomen. Dit was het eerste album wat ze zonder Brayden Dyczkowski hebben gemaakt, wat tot 2013 één van de belangrijkste songwriters was. Hierdoor is de sound veranderd en meer richting traditionele heavy metal gegaan. Ook Andrew Kingsley zorgde voor een frisse wind die alweer sinds 2013 deel uitmaakt van Unleash the Archers.

 

 

 

XAON (SUI)

Melodic Death Metal RELICSEED (LAT)

Microphone Records 

Heavy Metal

Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren