Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Metalnight with: Chigurh & Moonstruck

Details

Datum en tijd Jun 16, 21:00
Locatie
Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, Gorinchem
Initiatiefnemer BikerDude

Aanwezig

BikerDude

Omschrijving

Metalnight with: Chigurh & Moonstruck

CHIGURH …. Dutch Female Fronted Metal

Eind 2012 kwamen bassist Marco van der Schans (ex-Bone Ability) en leadgitarist Eddy Persijn (ex-Nuclear Sushi en ex-Lost in Misery) weer samen na verschillende muzikale avonturen in het verleden.
Deze keer begonnen ze met het schrijven en opnemen van de muziekstijl die ze altijd al wilden spelen! Na het voltooien van verschillende nummers groeide de drang om een band te vormen steeds meer en zo begon de zoektocht naar een ritmegitarist, drummer en vocalist.

Rob Tabbers (ex-Backspin) werd Eddy’s wingman. Enkele maanden later maakte een vriend en een voormalige bandgenoot van Marco de ritmesectie compleet: Arjan van Beurden (ex-Brotherhood Foundation en Bone Ability) werd de man achter de drumkit. De zoektocht naar een vocalist kostte wat meer tijd, totdat Friek de Beer langs kwam tijdens de audities en alles op zijn plaats viel.

En zo werd CHIGURH’s line-up compleet, begonnen de optredens en werd de eerste demo een feit! Helaas verliet Rob de band in 2015 wegens privéredenen, maar kort na zijn vertrek werd hij vervangen door Berry de Klein (ex-Shadowlord).

Eind 2016 vond er weer een aderlating plaats vanwege het besluit van Arjan om de band om persoonlijke redenen te verlaten. Gelukkig werd na een korte zoektocht drummer Ramón van Hamond gevonden en was de line-up compleet. De langverwachte Extended Play genaamd “The Struggle” wordt begin 2017 uitgebracht door ‘Into the Limelight Records’ en bewijst hoe “straight up in your face female fronted metal” zou moeten klinken !!!

MOONSTRUCK ….Dynamic Melodic Power

“Strakke melodieuze powermetal, catchy melodielijnen die na 1 keer als een oorwurm in je hoofd kruipen en je er ook headbangend nooit meer uit krijgt!”
Wat in 2015 “just for fun” begon, leidde een jaar later tot het opnemen van een viertal nummers. Het resultaat beviel zo goed dat er besloten werd een EP van te maken, wat resulteerde in de release van Impact. Deze werd 26 november 2016 gepresenteerd. Nationale en internationale radiostations raakten geïnteresseerd en besteden nog steeds aandacht!

Op 20 februari 2016 debuteerde MOONSTRUCK op het podium tijdens ‘Het Geheim van Babylon’ te Woerden. MOONSTRUCK speelt als een geoliede machine, heeft een eigen geluid met sporen van Iron Maiden en Queensryche.

Vele optredens verder en ervaringen rijker werkt MOONSTRUCK alweer aan nieuw materiaal voor wie weet wat komen gaat!

Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren
.