Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Complexity Fest

Details

Datum en tijd Mrt 5 '16, 17:00
Locatie
Patronaat, Haarlem
Initiatiefnemer Rivetlicker

Aanwezig

Rivetlicker
RedMenace

Omschrijving

Complexity FestMet COMPLEXITY is Nederland een nieuw indoor metal festival rijker dat zich richt op de complexe, avontuurlijke kant van heavy muziek. De eerste editie is gepland op 5 maart 2016 in alle drie de zalen van het Haarlemse poppodium Patronaat. 

Onder andere tech-, death-, prog-, math- en djent-metal en core komen aan bod, waarbij virtuositeit en het betere beukwerk hand in hand gaan. Complexiteit uit zich hier niet alleen in het tentoonstellen van speltechniek, maar ook in onconventionele composities of een nieuw geluid.

Op het programma staan de Nederlandse tech/math metal meesters van TEXTURES, de Britse djent-rap sensatie HACKTIVIST, extreme metal supergroup ALKALOID (met leden van oa Obscura, Spawn of Possession, Aborted, Necrophagist, God Dethroned en Blotted Science), baroque-eleketronsche metal van IGORRR, math/prog core Britten ROLO TOMASSI, elektronisch metal project THE ALGORITHM, Franse prog metal band HYPNO5E (uit de hoek van GOJIRA), het creatieve DESTINY POTATO uit Servië met gitaarvirtuoos David Maxim Micic in de gelederen, rockende prog-metal van DESTRAGE uit Italië, conceptuele brute Britse band LOATHE, jazzy mathcore groep THE HIRSCH EFFEKT, het Hongaarse ORIENT FALL, dat dit najaar de geweldige prog-metal plaat 'Fractals' uitbracht, BEAR: groovy en chaotische metalcore uit Antwerpen, modern extreme metal van eigen bodem door DIVINE SINS, de hedendaagse NL mathcore groep MARY FIELDS, progressive death metal van ILLUSIONLESS en uit Haarlem de nieuwe progressive groove metal band HIBAKUSHA.

's Nachts neemt PRSPCT Recordings de tweede zaal over voor een brute afterparty, vol beukende beats en riff samples, door BONG-RA, THRASHER, LIMEWAX en MC ANIMAL TAG. 

Ook wordt samengewerkt met ARISTIDES, de Haarlemse gitaarbouwer die samen met de Technische Universiteit Delft het materiaal ‘Arium’ ontwikkelde om gitaren uit te bouwen. Vanwege het specifieke geluid en de bespeelbaarheid zijn deze gitaren geliefd bij gitaristen over de hele wereld. Tijdens het festival is er ook de mogelijkheid om deze gitaren uit te proberen.
Deel:

de wall

RedMenace
Feb 23 '16
Hell yes.
Log in om te reageren