Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Anathema + Alcest

Details

Datum en tijd Okt 6 '17, 19:00
Locatie
013, Veemarktstraat 44, 5038 CV Tilburg
Initiatiefnemer DezeGast

Aanwezig

DezeGast

Omschrijving

Anathema + Alcest

Van doommetal pioniers tot (prog)rock grootheden. De ontwikkeling van Anathema is even verrassend als indrukwekkend. Er zijn meer bands die zichzelf heruitvinden, maar zo succesvol? Dat moet wel uniek zijn. De groep uit Liverpool was de band die samen met Paradise Lost en My Dying Bride de doommetal in de jaren 90 ontwikkelde. En nog steeds zijn er veel doommetalfans die ‘The Silent Enigma’ (1995) en ‘Eternity’ (1996) een speciaal plekje in hun kast hebben gegeven. Maar Anathema voelde zich niet thuis in het strakke keurslijf van de doom.


En zo lieten ‘Alternative 4’ (1998) en ‘Judgement’ (1999) donkere rock horen, die stevig geworteld was in gothic sferen. Via het geweldige ‘A Fine Day To Exit’ (2001) leidde de weg van de gebroeders Cavanagh naar de sfeervolle progrock van ‘A Natural Disaster’ (2003). Eindelijk lijkt de band zijn thuishaven gevonden te hebben. Met ‘We’re Here Because We’re Here’ (2010) en ‘Weather Systems’ (2012) groeiden ze uit tot absolute toppers in de prog. Tegenwoordig worden ze zelfs in één adem genoemd met Porcupine Tree, Dream Theater, Tool en Opeth. Dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘The Optimist’, wat volgens de groep teruggrijpt op ‘A Fine Day To Exit’ (!), dus wij zijn alvast héél benieuwd.


En wat een special guest nemen ze mee. Alcest stond al op eigen kracht in november voor een ramvolle 013. De Franse groep onder leiding van Neige maakte ooit blackmetal, maar is muzikaal steeds verder doorgeschoven naar een uniek soort post-rock. Twee geweldige bands, allebei Roadburn alumni, allebei onmisbaar!

Tijdschema (onder voorbehoud)19.45-20.45 Alcest

21.15-23.00 Anathema

Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren