Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Ceremony, Kurb Saatus + Infantry

Details

Datum en tijd Mei 25 '19, 09:00PM
Locatie
Popcentrale, Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht
Initiatiefnemer DezeGast

Aanwezig

DezeGast

Omschrijving

Ceremony, Kurb Saatus + Infantry

✢ Ceremony

Ceremony is een Nederlandse technische deathmetal band uit de omgeving van Rotterdam. Maar door de band in het hokje “technische deathmetal” te plaatsen doe je haar eigenlijk tekort. De muziek van Ceremony is meer dan dat: eigenzinnig, gevarieerd, meeslepend, melodieus, bruut, agressief.

De band bestaat al sinds 1990 en in 1991 werd de eerste demo gemaakt. De eerste full length “Tyranny from above” werd in 1993 uitgebracht door Cyber Music. Het debuut kreeg in het Aardschok/ Metalhammer  een waardering van 8,5. Het baswerk op deze CD was van Ron van der Polder, gitarist van Sinister. Live maakte Ceremony haar reputatie als eigenzinnige deathmetal band waar tijdens optredens met  bands als Master, The Gathering, Dead Head, Beyond Belief en Officium Triste.


Vlak voor de 2e CD viel de band helaas uit elkaar. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en 20 jaar later, eind 2015 blaast Ceremony oprichter Peter Verhoef de band nieuw leven in. De CD “Tyranny from above” en de 1e promo worden in 2016 door VIC-records geremasterd en opnieuw uitgebracht. Met nagenoeg dezelfde bezetting gaat Ceremony alsnog voor de 2e CD. No rest for the wicked, Ceremony is back!


✢ Kurb Saatus

Kurb Saatus is een melodieuze death -metal band uit Nederland, opgericht in 1994. Begonnen als een 4-delige formatie, maar al snel werd een tweede gitarist toegevoegd.

Door de jaren heen deelden ze het podium met: Hypnos, Ancient Rites, Callenish circle, MagnaCult, Officium Triste, Inhume, Ceremony en Profane om er maar een paar te noemen en zijn klaar voor meer.

Momenteel neemt de band hun eerste volledige cd op, genaamd “The Withering”, die naar verwachting in mei / juni 2019 wordt uitgebracht. Dit album bevat de 3 nummers van de Promo 2017 en 4 nieuwe nummers.


✢ Infantry

Infantry is een thrash/death metalband uit de Zaanstreek en is opgericht in 2006. Infantry staat bekend om zijn uptempo thrashy songs in combinatie met death slamming riffs. De tekstuele thema’s variëren van wereldoorlogen, dood, vernietiging, verval, tot perverse fantasieën.


In 2017 werd de eerste CD in eigen beheer uitgebracht, genaamd ‘Make War Not Love’


Entree: € 4,- v.v.k. | € 6,- d.v.k. | Deur open: 20:30 uur | Aanvang: 21:00 uur
https://www.popcentrale.nl/productie/as-ceremony-kurb-saatus-infantry/

Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren