Loading...

Metaldating.nl

Metaldating.nl/Omnium Gatherum + Wolfheart + Nothgard

Details

Datum en tijd Nov 17 '18, 07:00PM
Locatie
Baroeg, Spinozaweg 300, 3076ET Rotterdam
Initiatiefnemer DezeGast

Aanwezig

DezeGast

Omschrijving

Omnium Gatherum + Wolfheart + Nothgard

Finland en melodieuze metal. Het is bijna een vanzelfsprekendheidje. Het land heeft vele briljante bands voortgebracht die de mooiste melodieën laten versmelten met vette metal. Omnium Gatherum is daar een goed voorbeeld van. Met het achtste album “The Burning Cold” dat op 31 augustus is verschenen, bevestigt dit zestal hun status. Met death metal als basis haalt deze band invloeden uit diverse andere sectoren, zoals AOR en prog rock. Dit levert altijd spannende composities op die de heren ook op het podium met een enorme strakheid weten te vertolken.


Het eveneens Finse Wolfheart sluit ook naadloos aan op de hierboven aangehaalde combi van heftige metal en melodie. Het viertal heeft hun stijl zelfs omgedoopt als winter metal. Blijkbaar heeft dit jaargetijde een enorme impact op de band rond Tuomas Saukkonen. Wij vinden het prima want de hartverwarmende muziek is als licht in donkere dagen.


Op basis van de muziek had Nothgard ook zo maar een Finse band kunnen zijn. Dit viertal komt echter uit Duitsland. Dat ze fantastisch kunnen musiceren is ook Metal Blade niet ontgaan. Sinds dit jaar staan de heren bij dit fameuze label onder contract en een nieuw album zal uit zijn op het moment dat deze tour start.


Tijdschema

19.30-20.05 Nothgard (DE epic melodic death)

20.20-21.10 Wolfheart (FI winter metal)

21.30-22.45 Omnium Gatherum (FI melodic death)

http://www.baroeg.nl/programma/the-burning-cold-over-europe/

Deel:

de wall

Geen reacties
Log in om te reageren